Quva
Voedsel vacumeren

Smart, circulair en meer met minder

COMPACTE KEUKENHULP

Langer vers, minder afval

Quva, een Nederlandse start-up opgericht in 2016, biedt een in het aanrecht geïntegreerde oplossing voor het vacumeren van voedsel. Hun doel? Het nuttige en aangename met elkaar combineren door voedselverspilling verminderen te combineren met het langer en hoogwaardig kunnen bewaren van verse ingrediënten. Maar hoe integreer je zo’n product dat het in te bouwen is in gestandaardiseerde keukensystemen? Hoe krijgen we alle functionaliteit door een klein gat in het aanrecht? Het ontwerp van de functionaliteit, de vacuümpomp en het compacte oprolsysteem moest allemaal passen in een klein beschikbaar volume onder het aanrecht. Cruciaal was de ontwikkeling van een demonstrator proto waarmee we Quva ondersteunt hebben in het naar binnen halen van funding voor doorontwikkeling.

Naast de productontwikkeling was een van de belangrijkste uitdagingen het vinden en begeleiden van de externe leveranciers. De focus lag het realiseren van lage productkosten, een premium eindproduct en het behalen van een ambitieuze time-to-market. Zoek u ook een partij die een complex product idee omzet in realistische en patenteerbare oplossingen?

Neem contact op

Erik Spelt

Oprichter Quva

Het mooie van mijn samenwerking met Pezy Group is dat ik in alle stadia van de ontwikkeling van ons product de juiste mensen heb gevonden, van design naar prototype tot testing en supplier begeleiding. Pezy Group heeft onze start-up succesvol op weg geholpen naar funding en product lancering.

Top