Circulaire productontwikkeling

Stap voor stap naar circulaire producten

Expertise

Circulaire productontwikkeling PolyCE

Circulaire productontwikkeling

PolyCE is een door de Europese Commissie gefinancierd project dat de uitdaging is aangegaan om een duurzamere levenscyclus van e-plastic materialen te creëeren. Pezy Group was onderdeel van het PolyCE consortium. Deze bestond uit 20 deskundige organisaties die samenwerken om het gebruik van nieuwe kunststoffen aanzienlijk te verminderen en het gebruik van gerecyclede kunststoffen in nieuwe elektronicatoepassingen te verbeteren. De experts van het PolyCE consortium delen de nieuwste richtlijnen over circulaire inzichten.

Download nu de PolyCE reader over circulaire richtlijnen.

Download reader

Circulaire product ontwikkeling

Succes met en in de keten

Door meer gerecyclede en hernieuwbare materialen in te zetten als grondstof voor nieuwe producten creëren we een circulair product in een circulair economisch model. Om dit succesvol te kunnen realiseren zijn alle spelers binnen de waardeketen van kunststoffen nodig. Pezy Group helpt bedrijven om het traditionele ‘take-make-waste’ ontwerpproces te doorbreken.

Intake aanvragen

Ambities realiteit maken

Onze Drop-in methode

Ons ontwerpproces is afgestemd op de volledige kunststof waardeketen. We ontwerpen producten geschikt om te recyclen (Design For Recycling) of op basis van gerecyclede materialen (Design From Recycling). Materialen passen we zo toe dat ze gedurende de complete cyclus van gebruik en hergebruik zo hoogwaardig mogelijk blijven.

Bij de ‘Design for Recycling’ aanpak is het voor de afvalverwerkers mogelijk om uw kunststof product te verwerken tot een nieuwe grondstof voor nieuwe kwaliteitsproducten.

Bij ‘Design from Recycling’ ontwerpen we op basis van gerecyclede kunststoffen uw product. Door deze materialen toe te passen sluiten we de keten en creëren minder afval. De uitdaging hierbij is om aan alle eigenschappen te voldoen die gesteld worden aan het materiaal tijdens en na de levensduur van het product. De kennis en ervaring met ‘virgin’ kunststoffen zijn hierin niet meer toepasbaar terwijl de eigenschappen van gerecyclede kunststoffen nog grotendeels onbekend zijn. Met meer dan 10 jaar ervaring in het toepassen van gerecyclede kunststoffen hebben wij een pragmatische Drop-In methodiek ontwikkelt. Daarmee leveren we uw ontwerp van een kwaliteitsproduct uit gerecyclede kunststoffen.Circulaire Product Ontwikkeling

Cases in circulaire productontwikkeling

Aanpak

Drie cruciale ontwerptools

De Pezy Group Drop-in methode omvat drie belangrijke tools;

  1. Complexity Scan; hoe complex is het om uw product circulair te maken? Welke producten of onderdelen zijn meest interessant om mee te starten?
  2. ‘Six steps to Approval’. In zes stappen gaan we van materiaal selectie naar vrijgave van uw product ontworpen op basis van gerecyclede kunststoffen met de juiste eigenschappen.
  3. Look & Learn. In elke stap tonen we met spuitgietproeven en demonstrators inzicht in de prestaties van het materiaal op esthetisch en mechanisch vlak.

Neem contact op

 

Pijlers voor Circulaire productontwikkeling
Top