Hable one

Hable One: een verhaal over de ontwikkeling van een visionair product

Hable One: een verhaal over de ontwikkeling van een visionair product

Beide oprichters van Hable worden gemotiveerd door anderen te helpen. Ayushman Talwar groeide op in de Indiase stad New Delhi. Daar hielp hij zijn blinde grootvader te navigeren door het dagelijkse leven. Toen hij ingenieur werd, besloot hij deel te nemen aan een hackaton. Gemotiveerd door zijn streven om zijn grootvader te helpen, probeerde hij een brailletoetsenbord te ontwikkelen. Het eerste prototype was niet naar wens, maar hij besloot niet op te geven. Jaren later, toen hij zijn studie voortzette als student Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit van Eindhoven, bleef hij zich inzetten voor dit project.

Het project begon langzamerhand vorm te krijgen. Tijdens een wedstrijd ontmoette hij Freek van Welsenis, een Nederlandse student technische bedrijfskunde. Freek wist hoe het was om een ​​familielid met een beperking te hebben en zette zich daarom volledig in voor Ayushman’s missie om technologie voor iedereen toegankelijker te maken. Samen namen ze deel aan verschillende prijsvragen. Ook werd hun product getest door de doelgroep. Met vernieuwde inzichten werd het prototype verbeterd. Nu was het niet langer alleen compatibel met één smartphone, maar met allemaal. Het bedrijf begon vorm te krijgen, en daarmee hun missie:

“Onze missie is om technologie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking door hen de beste ondersteunende interfaces en applicaties te bieden.

Hable gaat over het empoweren van mensen en het geven van regie over hun eigen leven. Dus hoe doen we dit? Dit doen we door de beste ondersteunende technologie te bieden.

Het leveren van de beste producten begint altijd met het begrijpen van de klant en zijn probleem. Merk op hoe we zeggen mensen die blind of slechtziend zijn. Onze klanten staan ​​altijd voorop, zo gaan we met iedereen om.”

De missie en visie van Hable waren duidelijk en door de grote vraag naar hun product tijdens verschillende evenementen stelden ze al vast dat er veel vraag was naar hun product.

Beide oprichters studeerden nog aan de universiteit, waardoor het bedrijf een ervaren partner op het gebied van productontwikkeling gebruiken. Het team ging op zoek naar een partner die kon helpen om het toestel op de markt te brengen. Dit vereiste expertise in productontwikkeling en fabricage van elektrische apparaten. Uiteindelijk kruiste hun pad met productontwikkelingsbedrijf Pezy Group tijdens een evenement in Eindhoven.

Achteraf bleek dit het begin van een vruchtbare samenwerking. Pezy Group heeft de benodigde ervaring in productontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe producten. Dit was een goede match voor Hable, aangezien hun doel was om het toestel zo snel mogelijk op de markt te brengen.

Ayushman Talwar: “In Pezy vinden we een kennispartner met toegewijd team om een betrouwbaar product op de markt te brengen.”

De afgelopen jaren werkten Pezy Group en Hable samen om smartphones volledig toegankelijk te maken voor blinden. Nu, in de zomer van 2021, is het eindproduct definitief en op de markt gebracht. Talwar en van Welsenis hebben contact met verschillende organisaties voor blinden en zijn van plan hun product wereldwijd beschikbaar te maken voor blinden.

Luister naar het verhaal van Freek van Welsenis:

 

Top