Spuitgieten

Spuitgieten en serieproductie bij Pezy Group

Wat is spuitgieten

Spuitgieten Pezy Group

Spuitgieten is een vormgevingstechniek die veel toegepast wordt binnen productontwikkeling. Tijdens het proces wordt een massa van gesmolten granulaat onder hoge druk in een matrijs in een spuitgietmachine gespoten. De gesmolten kunststof neemt vervolgens de vorm van het product aan. Wanneer het materiaal voldoende afgekoeld is, wordt de matrijs geopend. Dit gebeurt door het bovendeel horizontaal te verplaatsen. De uitstoters drukken vervolgens het product uit de geopende matrijs. Vervolgens begint dit proces opnieuw. De producten hebben na het spuitgietproces geen of zeer weinig nabewerking nodig.

Meer weten over matrijzen?

Lees meer

Welke producten kun je spuitgieten?

Het materiaal dat het meeste gebruikt wordt bij spuitgieten zijn thermoplasten. De moleculen in dit materiaal gaan bewegen wanneer ze verhit worden. Hierdoor wordt het materiaal vloeibaar, en kan het vervormd worden. Spuitgieten kan voor vrijwel elk kunststof product toegepast worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verpakkingen, auto-onderdelen en –componenten en mechanische onderdelen (inclusief tandwielen) te produceren. Door middel van meercomponentenspuitgieten is het ook mogelijk om producten met meerdere kleuren en van verschillende materialen te spuitgieten. Pezy Group kan meerdere componenten spuitgieten. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een meervoudige matrijs, is het tevens mogelijk om grote aantallen producten te produceren per spuitgietcyclus.

 

Kosten van spuitgieten

De opstartkosten van spuitgieten zijn afhankelijk van de ontwikkel- en productiekosten van de matrijs. De prijs om het spuitgietproces op te starten is daardoor afhankelijk van de complexiteit van het te spuitgieten product, en het materiaal waar de matrijs van gemaakt is.

Bent u benieuwd naar de kosten van spuitgieten en serie productie? Samen met onze specialisten gaan we op zoek naar de meest efficiënte productiemethode. Of het nu gaat om 50 of 500.000 producten, wij helpen u bij het realiseren van uw ambities.

Vraag een prijsindicatie aan

Spuitgieten in de toolshop

Bekijk het spuitgietproces in onze werkplaats.

 

Top