Roberts Radio

Ontwerp vanuit recycling

 

Roberts Radio: Een praktijkvoorbeeld van onze Drop-In Approach™ als effectief evaluatiemiddel

Roberts Beacon

 

Roberts Radio is een Brits bedrijf voor consumentenelektronica dat audioproducten maakt die zijn ontworpen om de zintuigen te prikkelen. Simpel gezegd maken ze producten die meer geven dan alleen een luisterervaring, een van die producten is de Roberts Beacon; een stijlvolle Bluetooth speaker met een multidirectioneel ontwerp, bass boosting en een instelbare set vooraf ingestelde EQ profielen. De Beacon is nog specialer omdat hij nu gemaakt is van 64% gerecycled plastic.

Pezy Group begeleidde Roberts bij het ontwikkelen van hun roadmap, het definiëren van nieuwe projecten en het bieden van verdere ondersteuning waar nodig. In dit succesvolle project werd het volledige bewijs geleverd van hoe de nieuwe Beacon 325 (een upgrade op de Beacon 320) geproduceerd kan worden met 64% gerecycled kunststof zonder dat de hoogwaardige kwaliteit verloren gaat.

Dit is een praktijkvoorbeeld van hoe onze Drop-In Approach™ een effectief evaluatiemiddel is om bedrijven een stappenplan te bieden, inclusief pragmatische stappen om tot een succesvolle implementatie van r-plastics te komen.

 

 

Roberts Radio Beacon in use

Visie

 

De EU wil tegen 2025 10 miljoen ton gerecycleerd plastic in producten gebruiken. Momenteel ligt dit cijfer rond de 6,4 miljoen ton; er zijn dus meer inspanningen nodig om de beloofde hoeveelheid te bereiken.

Sinds onze oprichting in 1995 heeft Pezy Group kennis opgebouwd over kunststoffen, bioplastics en circulaire productontwikkeling door te leren van het produceren van onze ontwerpen. We hebben de Drop-In Approach™ gecreëerd om de circulariteit van producten te vergroten door de lus tussen ‘ontwikkelingstheorie’ en ‘productiepraktijk’ te sluiten. Onze experts kunnen helpen circulaire productontwikkeling stap voor stap te implementeren, voortbouwend op vroege successen om de weg vrij te maken voor grote overwinningen, net zoals we met Roberts hebben gedaan.

Roberts Radio Beacon scenario picture on sidetable

Samenwerking met Pezy Group

 

Roberts benaderde Pezy Group voor begeleiding en ondersteuning bij de overgang van het gebruik van nieuwe kunststoffen naar gerecyclede kunststoffen in hun producten. Op basis van de bewezen Drop-In Approach™ van Pezy Group hebben we voor Roberts een stappenplan opgesteld waarin projecten worden gedefinieerd die bijdragen aan een materiële overgang van hun portfolio. Het bepalen van de complexiteit van de geproduceerde onderdelen van bestaande producten bepaalt de volgorde van de projecten. Beginnen met projecten met een laag risico en hoge haalbaarheid waarin gerecycleerde kunststoffen snel kunnen worden gebruikt, leidde tot succesvolle resultaten en leverde leerpunten op die zullen worden toegepast op de volgende stappen.

Close up Roberts Radio Beacon

Uitdagingen

 

Tijdens dit project, en elk project met gerecycleerde kunststoffen, moesten we zorgvuldig de kritische kwaliteitseisen bepalen voor elk productonderdeel. Door de eisen te combineren met de huidige materialen werden de mogelijkheden voor het gebruik van gerecycleerde kunststoffen gekwantificeerd.

Bovendien moest Roberts niet alleen vertrouwen hebben in het gebruik van gerecycleerde kunststoffen, maar ook zijn leveranciers moesten meedoen. Samen begonnen we aan deze reis om de uitdagingen te overwinnen die nodig zijn om tot een duurzamer portfolio te komen.

Ontwerp oplossing

 

Na het overwinnen van de uitdagingen resulteerde het project in een product met verschillende onderdelen van gerecycleerd plastic. Vier (interne) onderdelen zijn gemaakt van gerecycleerde kunststoffen, samen goed voor 64% van het gewicht van de gebruikte kunststoffen. Tijdens het proces hebben we verschillende kunststofsoorten van verschillende leveranciers getest. Uiteindelijk bleven er twee materialen over die getest werden en voldeden aan alle kritische kwaliteitseisen.

 

Naast het aangaan van de uitdaging om gerecycled plastic te gebruiken, richtte Roberts zich ook op het creëren van een 100% recyclebare verpakking. Beide initiatieven zijn in lijn met hun doel bij het ontwerpen van de Beacon, namelijk niet alleen kwaliteit en stijl leveren, maar ook goed te doen.

 

Ontdek de Beacon

 

Packaging render: Robers Beacon

Top