Projecten

Geïnteresseerd in onze projecten?

Inomatic

Nieuw bedieningspaneel

Inomatic is een specialist in elektronica in speciale voertuigen, automatiseringstechniek en industriële toepassingen. Met hun apparaten worden alle aanvullende elementen van bijvoorbeeld een brandweerwagen centraal aangestuurd. Het bedrijf is gevestigd in de stad Nordhorn in Duitsland en werkte samen met Pezy Group en ICT Group voor het product Mangora. Dit bedieningspaneel is geheel naar wens van de klant in te richten. Met het Mangora-touchscreen is het mogelijk om het navigatiesysteem te bedienen, het speciale signaleringssysteem van speciale voertuigen te besturen of een directe interface naar de digitale radio te creëren.

Quva

Voedsel vacumeren

Quva, een Nederlandse start-up opgericht in 2016, biedt een in het aanrecht geïntegreerde oplossing voor het vacumeren van voedsel. Hun doel? Het nuttige en aangename met elkaar combineren door voedselverspilling verminderen te combineren met het langer en hoogwaardig kunnen bewaren van verse ingrediënten. Cruciaal was de ontwikkeling van een demonstrator proto waarmee we Quva ondersteunt hebben in het naar binnen halen van funding voor doorontwikkeling. De focus lag het realiseren van lage productkosten, een premium eindproduct en het behalen van een ambitieuze time-to-market.

 

 

Quva voedsel vacumeren

Ingenieursbureau

Ingu Pipers®

Slimme en innovatieve oplossing

INGU’s Pipers® oplossing, innovatieve microsensortechnologie en geavanceerde data-analyse, leveren kritische informatie om programma’s voor het bewaken van de integriteit van pijpleidingen te optimaliseren. De free-floating Pipers® geven operators in olie, gas en water inzicht in de conditie van de wand, sedimentatie en lekken in alle pijpleidingen, ongeacht locatie, conditie, materialen of configuratie, zonder downtime en met een self-serve model. INGU, met het hoofdkantoor in Calgary (Canada), is de inline inspectiepartner voor veel van ‘s werelds grootste olie- en gasbedrijven.

Samsonite inova

Maximaal volume, minimaal gewicht

Samsonite produceert wereldwijd al meer dan honderd jaar bagagekoffers en tassen. De Inova range is specifiek voor de Aziatische markt ontwikkelt als high-end model met een zakelijke look. Binnen een minimalistische stijl zocht men naar een stoer en uniek element. Met een niet eerder toegepaste anti-lossende verribbing aan de zijkant hebben we een uniek ontwerp met functionele stevigheid gecreëerd. In nauwe samenwerking met Samsonite is het anti-lossende ontwerp door middel van testen geoptimaliseerd en uitontwikkeld voor massaproductie. De Inova maakt inmiddels al weer acht jaar deel uit van het assortiment. Met Samsonite werken we aan diverse innovaties op het gebied van rol-comfort, gebruiksgemak en slimme features.

Samsonite Inova at Airport

Samsonite Inova TSA Lock

Bosch Security Conference System

Robuust en slank ontwerp

Voor Bosch Security Systems, internationale speler op gebied van consumenten en industriële producten, ontwikkelden we het high-end multimedia systeem Dicentis.
Pezy Group heeft op IP basis specialistische support geleverd voor de engineering van verschillende onderdelen. De technische uitdagingen waar we de oplossing voor ontwikkeld hebben was de warmtehuishouding van het product en een ultra slank en robuust microfoon ontwerp.

De robuustheid van het product is met FEM analyses van kritische onderdelen geoptimaliseerd. Voor de afvoer van warmte is een oplossing ontwikkeld met een bodembehuizing van spuitgegoten aluminium. Hierdoor voert de gehele bodem warmte af. Een praktische oplossing met een high-end productuitstraling.

Bosch Dicentis

Eneco Inventum

Stille kracht naast je cv-ketel

Eneco is een van de energiemaatschappijen in Nederland die nieuwe diensten ontwikkelt binnen de energietransitie van gas naar elektrisch. De WarmteWinner is ontwikkeld om een bijdrage te leveren in het terugdringen van het gasverbruik van cv- systemen. In nauwe samenwerking met Inventum, producent van cv-ketels en waterpompen, en Toon de energiemonitor van Quby, hebben we de WarmteWinner ontwikkelt als consumenten product.

Ontwikkel een compact product, makkelijk in gebruik en installatie. De vormgeving sluit aan bij de stijl van het Eneco merk, en geeft eenvoudig toegang tot het jaarlijks te vervangen filter. De interface is ontworpen in lijn met de Toon, Eneco’s slimme thermostaat.

Philips Living Color

Kunststof met een premium ‘glass-look’

Philips Domestic Appliances, onderdeel van Philips Nederland, had een uitdaging: kun je een in glas bedacht product realiseren in kunststof, waarmee breekbaarheid, gewicht en kosten optimaal zijn en we een high-end consumenten product kunnen ontwikkelen?

Onze oplossing: een ontwerp van PET kunststof en net zo dikwandig als glas. Met PET materiaal zijn zeer goed schokbestendige producten te maken tegen lage kosten. De techniek was alleen nooit toegast op dikwandige producten (zoals in glas) met een hoge eisen aan de uitstraling.

Binnen een maand ontwikkelden we, door een bestaand productieproces vernieuwend toe te passen, de eerste prototypes om te bewijzen dat het kan. Geschikt voor massa productie, licht en veilig voor transport.
Wilt u ook aangetoond hebben of uw idee wel mogelijk is?

Philips

TomTom Iveco Docking

Twee klanten, één oplossing

Hoe integreer je een TomTom Bridge tablet in het dashboard van de Iveco Daily Electric? Robuust en diefstalveilig, snel te plaatsen of te verwijderen door de bestuurder en op te laden gedurende gebruik in de houder.
Met een slim docking systeem realiseerden we een eenvoudige en gebruiksvriendelijke single-push release. Te ontgrendelen via Bluetooth met een persoonlijke code. Sensoren controleren vervolgens of de juiste TomTom in de bijpassende ‘auto’ is geplaatst.

In de ontwikkeling van het ontwerp hebben we met prototypes zowel het gebruik- als duurtesten uitgevoerd om te zorgen dat het product en de materialen aan alle eisen voldoet. In onze Pezy Group Pilot Factory is de eerste serie van 600 producten geproduceerd.

Elixxe energy booster

Idee naar werkelijkheid en productie

Bij een uniek recept van natuurlijke ingrediënten, vitaminen en mineralen hoort een unieke verpakking.

Om de Elixxe drank naar de markt te kunnen brengen hebben we alles vanaf eerste verpakkingsconcepten tot en met de eerste serieproductie in handen genomen. Met de combinatie van een uniek flesontwerp met een ingrediënten capsule, wordt de Elixxe drank onderscheidend gepositioneerd in het winkelschap. Naast de premium drankfles biedt Elixxe ook online te bestellen navulverpakkingen aan. We hebben in het ontwerp slim gebruik  gemaakt van een standaard capsule en dop waarmee in korte tijd de verpakking klaargemaakt is voor eerste pilots en verkoop in de markt.

Het fixeren van de verzegelde capsule in de fles was een uitdaging die opgelost is met een specifieke preform. De productie en assemblage van fles, label en capsule zijn door onze Pilot Factory in-house gerealiseerd.

Dacom Smart Sensors

Slimmer bewateren

Dacom, een Drentse MKB in de agri sector, biedt individuele telers en akkerbouwers over de hele wereld slimme datagedreven diensten aan om gewassen optimaal te laten groeien. Met het Sensetion systeem kan in waterschaarse gebieden een optimale balans gevonden worden tussen natuirlijk neerslag en beregenen van akkers. De verzamelde data wordt via analyses omgezet in concrete adviezen voor optimale gewasgroei. Voor Dacom zijn we zowel een ontwikkel- als productie partner.

De Sensetion sensoren staan continu blootgesteld aan weer en wind. Met name voor warme landen moet het product voldoen aan een hoge UV en chemische bestendigheid. Met de focus op een robuust ontwerp in materiaal en gebruik en een modulaire product is een kosten efficient product ontwikkeld. In onze pilot factory produceren we de behuizingsdelen en bieden we de gewenste flexibiliteit voor Dacom.

Dorel Quinny Yezz Buggy

A 100% plastic vouwframe!

Dorel, een van de grootste internationale spelers op gebied van strollers en buggies, wilde de kleinst vouwbare buggy ontwikkelen met een 100% kunststof frame. Een uitdaging in design, constructie en maakbaarheid. Met onze integrale aanpak waarin designers en engineers gelijktijdig werken aan oplossingen, is met behulp van simulaties en sterkte analyses de balans gevonden tussen vormgeving, gebruiksgemak, maakbaarheid en constructie.
De door ons ontwikkelde oplossing is gebaseerd op een combinatie van materiaal (Ixef® een Polyarylamide) en een productietechniek met gasinjectie in de matrijs. Met deze oplossing is de Quinny Yezz een van de lichtste en kleinste vouwbare buggy in de markt geworden.

Philips Avent Breastpump

Meer comfort met techniek

Hoe kunnen we een meer aangename ervaring bieden tijdens het kolfen van babymelk? Door meer comfort, gemak en rust te creëren tijdens het gebruik. Het kolfen met de Avent borstpomp moest daarom geluidsarmer en minder stressvol worden.

Om deze verbeteringen te bereiken hebben de mechanische pomp in het Philips ontwerp geluidsarm gemaakt door een slimme toepassing van een TPE kunststof ophanging van de motor. Het comfort is daarnaast verhoogd door huid- en aanrakingsvriendelijke materialen te gebruiken. Om te garanderen dat met deze oplossingen ook aan de strikte productspecificaties kon worden vlodaan, zijn testonderdelen gemaakt en hebben we de kritische onderdelen met Moldflow software geanalyseerd en geoptimaliseerd. Nadat het productontwerp was afgerond hebben we de start van productie in goede banen geleid in de fabriek van Philips in China.

Clay

Design from A tot Z

Clay, now Salto KS, was one of the first in the market to install electronically controlled doors wirelessly and provide access without keys. Access to buildings or spaces with limited access, but also homes can be managed remotely. Pezy Group designed and produced all the hardware for this digitally driven innovation. In this way, we ensured that Clay could enter the market with the first product within 8 months. In addition to supplying the product housings, solutions have been developed for the app interface, packaging, demonstration kits, brochures and exhibition material.

Philips 3D Shaver

De eerste 3D geprinte shaver in de markt

Het project is als ‘limited edition pilot’ opgezet en via sociale media gepromoot om de interesse in de markt te testen. Via de tijdelijke www.3Dshaver.com site kunnen consumenten de shaver personaliseren in vorm en kleur. Met realtime time tool bepaal je zo je eigen ontwerp, de kleuruitvoering en kies je de accesoires passend bij je persoonlijk behoefte.

Op basis van de laatste mogelijkheden die 3D printing biedt is deze ‘game changer’ in nauwe samenwerking met Philips ontwikkeld zodat gebruikers hun model online kunnen personaliseren.

Philips Senseo Viva Eco

50% gerecycled, 100% kwaliteit

De Senseo Viva Café Eco bestaat voor 50% uit gerecycled kunststof. Met dit product wilde Philips aantonen dat het mogelijk is om mooie, hoogwaardige producten van gerecyclede materiaal te maken.
Gerecycled materiaal heeft echter andere eigenschappen dan nieuw materiaal. Hoe pas je gerecycled materiaal goed toe? Waar moet je op letten? Hoe valideer je de kwaliteit van gerecycled plastic? In dit project hebben we Philips ondersteunt in het valideren en leren omgaan met gerecycled plastic in productontwikkeling en productie. De ontwikkelde kennis in dit project omtrent materiaalkeuzes is middels uitgebreide testen en spuitgietproeven tot stand gekomen en vormt nog steeds de basis van andere circulaire ontwikkelprojecten.

Het combineren van onze uitgebreide kunststof kennis met het maken van testonderdelen in onze Pilot Factory vormt de basis van ontwerpoplossingen. Proefmatrijzen ontwikkelen, materiaal samples valideren en het vertalen naar productie matrijzen zijn belangrijke aspecten van ons werk. Voor soepele opstart van productie. Bij de producent ondersteuning geven voor opstart van productie met gerecycled plastics.

Wireless Value

Modulair en circulair in één

Het Drentse Wireless Value is de expert op het gebied van radio antenne technologie en meetdata verwerking. Deze draadloze technologie leveren ze aan de industrie, tech-bedrijven, fabrieken, telers en laboratoria. Meetresultaten zijn realtime inzichtelijk en vanaf elke locatie in te zien via je mobiel of computer. De vraag? Het productportfolio terugbrengen naar vier basismodellen waarmee een reeks aan uitvoeringen geleverd kan worden. Het resultaat: een slimme range met een herkenbaar eigen ontwerp gemaakt van gerecyclede kunststoffen.

Wij ontwikkelden dit multifunctionele ontwerp door meerdere functies te integreren in één ontwerp dat gemaakt is van post-consumer gerecycled kunststof. Dit materiaal beïnvloed de meting van de diversiteit aan gebruikte sensoren niet en voldoet volledig aan circulaire ontwerp principes. Deze behuizingen zijn daarmee net zo hoogwaardig als voorgaande behuizingen van virgin (nieuw) kunststof. In het ontwerp zijn zowel de Design For Recycling als Design From Recycling principes toegepast.

Wireless Value

Braster self-examination device

Binnen een jaar van concept de markt op…

Braster is een beursgenoteerde, Poolse scale-up die een innovatief medisch hulpmiddel heeft ontwikkeld welke het vrouwen mogelijk maakt om eenvoudig en comfortabel periodiek een borst-zelfonderzoek uit te voeren. Braster is een medisch apparaat dat de temperatuurverdeling in de borsten bewaakt en gebieden met hogere temperaturen registreert, wat kan duiden op kwaadaardige veranderingen. Braster heeft ons gevraagd de technologie marktrijp te maken. Middels een integrale aanpak zijn technologie,  ergonomie, functionele werking en de app samengebracht tot een ontwerp waarbij electronica, behuizing, verpakking en app binnen een jaar productie klaar zijn gemaakt. Omdat alle product delen, de app en de verpakking parallel ontwikkeld zijn, is het ons gelukt de totale ontwikkeltijd met 30% te verkorten.

Aurum Sparqel

Energie inzicht

Aurum is een jong MKB bedrijf dat bestaande, niet slimme, energiemeters voor gas en elektra digitaal inzichtelijk maakt.
Het energieverbruik van consumenten en bedrijven wordt 24/7 in kaart gebracht waarmee duidelijk wordt waar energie bespaart kan worden. De Aurum Sparqel geeft op onafhankelijke wijze inzicht in je verbruik en alle verbruiksdata blijft van jou. Als start-up was het belangrijk om snel met het product de markt op te gaan om de eerste investeringen terug te verdienen. Pezy Group heeft de ontwikkeling van het volledige fysieke product op zich genomen en het product klaar gemaakt voor productiestart en marktintroductie.

Naast de productontwikkeling hebben we met de klant de merkstrategie ontwikkeld, een nieuwe huisstijl opgezet en het product, de verpakking en saleskits binnen huisstijlrichtlijnen ontworpen. Na de marktlancering is Aurum een samenwerkingsverband aangegaan met de Consumentenbond en wordt deze dienst onder de naam ‘Huisbaasje’ aangeboden.

Smart Fluid Measurement-system

Connected demonstrators

Dit Smart Fluid Measurement-systeem is begonnen als studieproject van de TU-Delft en door ons verder ontwikkeld tot en met de validatie in het ziekenhuis. Dit Smart Fluid Measurement-systeem vervangt het handmatige proces in ziekenhuizen waarbij de urineproductie van patiënten wordt afgelezen en genoteerd. Het systeem registreert, door het gewicht van de zak te meten door middel van een loadcell, iedere 15 minuten de mate van urineproductie van dat kwartier en deelt dit met het elektronisch patiënten dossier (EPD) door middel van een bluetooth verbinding. Eventueel gaat er een alarm naar de pieper van de zuster. Op de LCD display is te zien hoeveel milliliter er is geproduceerd.

Het snel testen van uw proposities door connected demonstrators te bouwen, kan uw doorlooptijd drastisch verkorten. Bekijk het Smart Fluid Measurement-systeem dat we voor onze klant hebben ontwikkeld. Een real-life conceptstudie om de workflow van de medische staf en de meetbetrouwbaarheid te verbeteren

Top