Inomatic

Een innovatief en slim product

ELECTRONICA SPECIALIST

Inleiding

Inomatic is een specialist in elektronica in speciale voertuigen, automatiseringstechniek en industriële toepassingen. Met hun apparaten worden alle aanvullende elementen van bijvoorbeeld een brandweerwagen centraal aangestuurd. Het bedrijf is gevestigd in de stad Nordhorn in Duitsland en werkte samen met Pezy Group en ICT Group voor het product Mangora. Dit bedieningspaneel is geheel naar wens van de klant in te richten. Met het Mangora-touchscreen is het mogelijk om het navigatiesysteem te bedienen, het speciale signaleringssysteem van speciale voertuigen te besturen of een directe interface naar de digitale radio te creëren.

Het paneel kan worden geïnstalleerd in het interieur van een voertuig of in voertuigruimtes waar weersinvloeden een rol kunnen spelen, bijvoorbeeld in de pompkamer van een brandweerwagen. Met deze ontwikkeling heeft Inomatic een multifunctioneel product met een hoogwaardige uitstraling. In dit project heeft Pezy Group de waterbestendige behuizing van plastic gemaakt voor de op maat gemaakte hardware en firmware die door ICT Group ontwikkeld was.

Samenwerking met Pezy Group

Johannes Siebert, CEO van Inomatic, vertelt over de samenwerking van zijn bedrijf met Pezy Group:

“We zijn met Pezy in contact gekomen via onze partner ICT Group in Nederland. Samen met hen hebben we een grote ontwikkeling gerealiseerd en daarnaast zochten we naar een kunststof behuizing. ICT group raadde ons aan om contact op te nemen met de Pezy Group. Pezy maakte een bekwame eerste indruk en leek erg betrokken bij het project. Daarom hebben we de Pezy Group erbij betrokken.

Tot nu toe hebben we helaas nog niet veel ervaring met de productie van onze eigen behuizingen. We hadden dus weinig tot geen kennis op het gebied van materiaal, hittebestendigheid en de mogelijkheden van latere fabricage. Door de expertise van Pezy hebben we waardevolle aanbevelingen gekregen. Door deze aanbevelingen konden we de fabricagemogelijkheden van de behuizingen onderzoeken en navraag doen bij geschikte leveranciers in Duitsland.

Pezy Group versnelde de ontwikkeling van de nieuwe kunststof behuizing door zeer snel te antwoord te geven op onze vragen. Pezy communiceerde ook rechtstreeks met de ICT-groep, zodat er een directe gegevensoverdracht was tussen beide bedrijven. Dit heeft het proces aanzienlijk versneld en ook de communicatieproblemen verminderd.

We hebben duidelijke deadlines vastgesteld voor wanneer we de eerste monsterbehuizingen nodig hebben. Regelmatige updates van Pezy Group laten ons weten wat de huidige stand van zaken was. Dankzij de precieze planning konden alle betrokkenen vroeg reageren en waren er gelukkig geen vertragingen. Een belangrijke mijlpaal was de oplevering van de eerste proefbehuizingen voor een grote beurs. We stonden behoorlijk onder druk, maar helaas werd deze beurs afgelast vanwege de eerste coronagolf. Dit maakte de situatie minder nijpend, maar we hebben de behuizingen alsnog op tijd van Pezy Group ontvangen.

De samenwerking met Pezy Group was op een exceptioneel professioneel niveau. Onze contactpersoon Maarten Roos heeft ons altijd op de hoogte gehouden en ons, met instemming van Dennis van der Zaan, snel en probleemloos van alle benodigde documenten voorzien. Deze professionaliteit willen we echt prijzen.

Vanwege de snelheid en hoge flexibiliteit zou ik Pezy Group aanbevelen aan andere fabrikanten. Het moet gezegd worden dat de ontwikkeling voor ons geen geringe investering was, maar dit wordt gecompenseerd door het resultaat. Hoe dan ook, voor toekomstige projecten zullen we graag weer samenwerken met Pezy Group.

 

Neem contact op met Pezy Group

Johannes Siebert 

CEO Inomatic

“Vanwege de snelheid en hoge flexibiliteit zou ik Pezy Group aanbevelen aan andere fabrikanten. Het moet gezegd worden dat de ontwikkeling voor ons geen geringe investering was, maar dit wordt gecompenseerd door het resultaat.”

Het multifunctionele touchscreen Mangora X-7

Top